TRUSTe

RIOT GAMES GİZLİLİK POLİTİKASI

Son Değişiklik: 25 Mayıs 2018


Riot Games’e Hoş geldiniz! Gizlilik politikamızda, Riot hizmetlerini ziyaret ettiğinizde Riot Games’in hangi bilgileri topladığını, bu bilgileri ne şekilde kullanabileceğimizi ya da paylaşabileceğimizi açıklıyoruz. Bu politikada sadece kendi uygulamalarımızı tanımlıyoruz; dolayısıyla Riot hizmetleri üzerinden ya da bu hizmetler vasıtasıyla etkileşime girebileceğiniz diğer şirketler de dahil olmak üzere, verilerinizi korumak için elimizden geleni yapmakla birlikte, Riot hizmetlerini yerine getirebilmek için bilgilerinizi paylaştığımız şirketler haricinde sahip olmadığımız ya da kontrol etmediğimiz üçüncü şahıslar söz konusu olduğunda bu politika geçerli değildir (bkz. Üçüncü Şahıs Web Siteleri ve Hizmetleri).

Riot Games, Inc. ve iştirakleri, merkezi Los Angeles’ta bulunan ve tüm dünyada ofisleri ve faaliyetleri bulunan küresel bir oyun şirketidir (bkz. Uluslararası Bilgi İşlem). “Riot Games” dediğimiz zaman, bölgenizde Riot hizmetlerini vermekle görevli Riot Games şirketinden bahsediyoruz (kim olduğunu anlamak için Bize Ulaşın).

“Riot hizmetlerinden” bahsettiğimizde, nasıl erişiyor ya da kullanıyor olursanız olun (mobil cihazlarınız da dahil) League of Legends’ı, bu politika ile bağlantılı diğer oyunları, web sitelerini, uygulamaları ve hizmetleri kastediyoruz. Riot hizmetlerini kullanmanız, bölgenizde geçerli Kullanım Koşullarına da (tazminatla ilgili sınırlamalara, uyuşmazlıkların çözümlenmesine ve geçerli hukukun uygulanmasına dair hükümler dahil) tabi olabilir Lütfen anlamak için bu politikanın tamamını okuyun. Kullanım Koşullarını da dikkatlice okumalı ve Riot hizmetlerini kullanmadan önce bunları kesinlikle anlamalısınız.

Eğer Türkiye’de bulunuyorsanız, veri sorumlunuz İrlanda’da mukim Riot Games Limited şirketidir. Riot Games Limited, kişisel verilerinizin korunmasına önem vermektedir. Kişisel veri sorumlusu sıfatıyla, Riot Games Limited (şirketin tam adı; “biz” kullanılan yerlerde “Riot Games Limited.” kastedilmektedir) 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (”Kanun”) uyarınca kişisel verilerinizi aşağıda açıklanan kapsamda işleyecektir.

Size yol göstermesi için politikanın interaktif özelliklerini kullanmanızı öneririz. Birçok bölümde ele alınan önemli meseleleri bir bakışta anlayabilmek için kısa özetler hazırladık. Ancak bu özetleri yalnızca kolaylık sağlaması amacıyla hazırladık ve belirsizlik ya da uyuşmazlık halinde politikanın tamamı geçerli olacağından, hepsini okumanızı tavsiye ederiz (bu yüzden tamamını dikkatlice okuyun!). Özellikle ilginizi çeken konular hakkında daha fazla bilgi edinmek için “Daha Fazla Bilgi” düğmelerini tıklayın. Bir bölümden diğerine geçmek için “Başa Dön” düğmelerinden ve aşağıdaki İçindekiler Tablosu’ndan faydalanın.

Politikanın herhangi bir kısmını anlamazsanız, sorularınız için Bize Ulaşın.

Tümünü Aç | Tümünü Kapat

I. NE TÜR BİLGİLER TOPLUYORUZ

Özet: Bilgileri üç şekilde topluyoruz:

  • Bilgilerin bazılarını doğrudan doğruya siz veriyorsunuz (örneğin bir hesap açarak).
  • Bilgilerin bazılarını otomatik olarak kaydediyoruz (çerezler gibi teknolojiler buna dâhildir).
  • Bilgilerin bazılarını üçüncü şahıslardan (örneğin sosyal medya şirketlerinden) alıyoruz.

Topladığımız bilginin türü genellikle bizimle nasıl bir etkileşime girdiğinize, daha açık bir ifadeyle hangi Riot hizmetlerini nasıl kullandığınıza göre değişir.


A. Sizin Sağladığınız Bilgiler

Özet: Sizin sağlamayı tercih ettiğiniz veya bir şekilde bize verdiğiniz bilgileri topluyoruz. Sizden bilgi istediğimiz zaman bilgilerinizi paylaşmak zorunda değilsiniz; ancak istenen bilgileri vermeyi reddederseniz, bazı Riot hizmetlerine erişemeyebilir ya da bunların işlevlerinden tam olarak yararlanamayabilirsiniz.


Daha Fazla Bilgi

Riot hizmetlerini kullanmak için verdiğiniz ya da hizmetlerden yararlanırken başka bir şekilde sağladığınız bilgileri topluyoruz, örneğin:

  • E-posta adresiniz, doğum tarihiniz, sihirdar adınız ve buna benzer irtibat bilgileri (hesap açarken olduğu gibi);
  • Kullanıcı adınız, şifreniz ve Riot hizmetlerine (örneğin, oyunlarımıza ya da web sitelerimize) erişiminizi sağlamamıza ve bu erişimi güvenli hale getirmeye yardım eden diğer bilgiler;
  • Adınız, fatura adresiniz, telefon numaranız, ödeme şekliniz ve yaptığınız alımları (örneğin Riot Puanı satın aldığınızda ya da Merch Mağazamızda alışveriş yaptığınızda) işleme koymamıza yardımcı olması için topladığımız diğer bilgiler;
  • Size sağlanan destekle ilgili bilgiler, buna hangi konuyla ilgilendiğiniz, hesabınız ya da sipariş bilgileriniz dâhildir (örneğin bir Oyuncu Destek bileti göndererek bizden yardım talep ettiğiniz zamanlarda toplanan bilgiler);
  • Tercihleriniz, ilgi alanlarınız ve genel demografik bilgiler (örneğin hobileriniz, en sevdiğiniz oyunlar ya da bir anketi cevaplarken verdiğiniz gibi sizin paylaştığınız diğer bilgiler);
  • Yarışmalar ve promosyonlarla bağlantılı olarak paylaştığınız bilgiler (örneğin bir yarışmaya girmek için başvuruda bulunmak, uygunluğunuzu kanıtlamak ya da kazanırsanız ödülü almak için verdiğiniz bilgiler); ve
  • Riot Games hesap bilgileriniz (tercih ettiğiniz oyun ayarları, klavyede tercih ettiğiniz niteleyici tuşlar, arkadaş listesi ve ustalık ve rün sayfaları).

  • Tarafımıza sağlamanız halinde kimlik bilgileriniz ve fotoğrafınız (güvenlik sebebiyle)
Riot hizmetleri aynı zamanda panolar ve sohbet gibi sosyal özelliklere de sahiptir. Bu özellikleri kullandığınız zaman paylaştığınız bilgiler, herkese açık bilgilerdir; yani bu sırada verdiğiniz bilgileri toplayabilir ve kullanabiliriz (Hile ve Sahtekarlığın Önlenmesi ve Chat & Player BehaviorSohbet ve Oyuncu Davranışları kısımlarında açıklandığı gibi Kullanım Koşullarının uygulanması için de bunları kullanabiliriz) ve bazı durumlarda (örneğin League of Legends maçını canlı olarak yayınlarken başka bir oyuncuyla sohbet ederken), başkaları da bu bilgileri sizin haberiniz olmadan toplayabilir ya da kullanabilir.

Başa Dön

Özete Bak


B. Otomatik Topladığımız Bilgiler

Özet: Riot hizmetleri ile nasıl bir etkileşim içine girdiğiniz ve Riot hizmetlerinde nasıl dolaştığınız hakkında ve bunları yaparken kullandığınız cihaz ve yazılım hakkında da bazı bilgileri otomatik olarak topluyoruz.


Daha Fazla Bilgi

Otomatik toplanan bilgilere dair en yaygın örnekler şunlardır:

  • Riot hizmetlerini nasıl kullandığınız (örneğin zaman damgaları(time stamps), tıklamalar, kaydırma, tarama süreleri, aramalar, yönlendirme/çıkış sayfaları ve oyun içi aktiviteler ve etkileşimler);
  • Bilgisayarınız veya cihazınız (IP adresleri, benzersiz cihaz ID’leri, işlem kapasiteleri, üretici ve model, dil ve diğer bölgesel ayarlar, coğrafi konum ve ekran çözünürlüğü ve benzer ayarlar);
  • Riot hizmetlerine bağlantınız; kullandığınız ağ ve yazılım bilgileri (tarayıcı türü ve versiyonu, işletim sistemi adı ve versiyonu, internet servis sağlayıcısı, ve sizin tercih ayarlarınız gibi);
  • Riot hizmetlerinin performansının nasıl olduğu; karşılaşabileceğiniz sorunlar (yükleme hataları ve cevap süreleri gibi)

Bu bilgileri toplamamıza ve saklamamıza yardımcı olması için log dosyaları da dâhil olmak üzere çerezler ve kendi sunucularımız gibi teknolojilerden faydalanıyoruz. (bkz Nasıl Bilgi Topluyoruz).)

Başa Dön

Özete Bak


C. Üçüncü Şahıslardan Topladığımız Bilgiler

Özet: Kimi zaman, topladığımız bilgilerle birlikte kullanmak için üçüncü şahıslardan bilgi alabiliriz. Örneğin, Facebook hesabınız ile Riot Games hesabınız arasında bağlantı yaparsanız, Facebook, kendi gizlilik politikasına ve Facebook üzerinde seçtiğiniz gizlilik ayarlarına göre bizimle bilgi paylaşabilir.


Daha Fazla Bilgi

Sizin verdiğiniz bilgileri ve bizim otomatik topladığımız bilgileri desteklemek için üçüncü şahıslardan bilgi toplayabiliriz. Örneğin:

  • Riot hizmetleriyle bağlantılı olarak üçüncü şahısların hizmetlerinden faydalanırsanız (örneğin Arkadaş Ekle özelliğinden faydalanarak Facebook hesabınızla Riot hizmetleri arasında bağlantı kurarsanız), üçüncü şahıslardan bilgi alabiliriz. Üçüncü şahısların hizmetlerine ilişkin seçtiğiniz gizlilik ayarları, bu üçüncü şahısların bizimle hangi bilgileri paylaşabileceklerini belirler. Lütfen üçüncü şahısların açıkladığı politikaları inceleyerek ve duruma göre gizlilik ayarlarınızı doğrudan onların servisinde değiştirerek, neleri paylaşabileceklerini bilin.
  • Pazarlama faaliyetlerimize yardımcı olması, Riot hizmetlerimizi daha iyi hale getirmek ve reklam kampanyalarımızı daha iyi yönetebilmek (örneğin, daha fazla kişiselleştirilmiş reklam göstermek ve bunların ne ölçüde etkili olduğunu ölçmek) maksadıyla üçüncü şahıslardan reklam ve analitik bilgileri topluyoruz. Bu şirketler hakkında daha fazla bilgi edinmek için bkz. Analitik Firmaları ve İlgi Alanına Dayalı Reklamlar..
  • Riot hizmetlerini nerede kullandığınızı tespit etmemize yardımcı olması için üçüncü şahıslardan bilgi topluyoruz (örneğin IP adresinize göre yaklaşık konumunuzu belirliyoruz). Bu sayede örneğin satın alma işlemlerini yapabiliyor (vergi yükümlülüklerini değerlendirmek gibi), Riot hizmetlerine ilişkin sahtekârlıkları ya da istismarları önleyebiliyor (şüpheli işlemleri ya da aktiviteleri tespit etmek gibi) ve ziyaretinizi size özel şekilde düzenleyebiliyoruz (Riot hizmetlerini yerel dilinizde göstermek gibi).
  • Riot hizmetlerini (LoL Arkadaşları aplikasyonu gibi) mobil cihazınıza indirirseniz, üçüncü şahıs platformlardan da (iTunes ya da Google Play gibi) bilgi alıyoruz. Bu bilgiler arasında teknik ayrıntılar (cihaz ID’si gibi) ve aplikasyonlarımızdan birini indirdiğiniz bilgisi yer alabilir.

Başa Dön

Özete Bak

Başa Dön

II. BİLGİLERİ NASIL TOPLUYORUZ

Özet: Verdiğiniz bilgilere ek olarak, ortaklarımızla birlikte Riot hizmetlerini nasıl kullandığınız ve Riot hizmetlerinde nasıl dolaştığınıza ilişkin bazı bilgileri otomatik olarak kaydediyoruz. Bu bilgileri, sizden aldığımız ya da sizin hakkınızda topladığımız bilgilerle birleştirebilir ve bunları Kullanım Koşullarımızın uygulanması için ve analitik ve reklam amacıyla da kullanabiliriz.


A. Çerezler ve İlgili Teknolojiler

Özet: Riot hizmetleri ile nasıl bir etkileşime girdiğiniz hakkındaki bilgileri ve bu hizmetlerle etkileşime girdiğiniz cihazlar hakkındaki bilgileri otomatik olarak toplamak ve saklamak için kendi sunucularımızdan, ve çerezler gibi teknolojilerden faydalanıyoruz.


Daha Fazla Bilgi

Çerezler, kullandığınız çevrimiçi servislerin sizin cihazınıza kayıt tutma ve kimlik doğrulama amaçlı olarak yerleştirdikleri küçük veri parçalarıdır. “Web işaretçileri”, çevrimiçi hizmetlerin sizin onlarla etkileşim şekilleriniz hakkında (bir e-postayı açıp açmadığınızın ya da bir reklamın üzerine tıklayıp tıklamadığınızın bilgisi gibi) bilgi toplamalarına imkân veren şeffaf piksel görüntüleridir. Bunlara benzer diğer yaygın takip teknolojileri arasında, imler, yazı betikleri, yerel paylaşımlı nesneler (örneğin Flash çerezler), yerel saklama (örneğin HTML5) ve benzer araçlar sayılabilir.

Riot hizmetleri, cihazınız üzerinden otomatik olarak dosyalar toplamak, saklamak ve okumak amacıyla çerezler, web işaretçileri ve başka izleme teknolojileri kullanır. Bu araçlar, birinci şahıs (yani Riot Games) veya üçüncü şahıs (yani başka şirketler) bağlamında teslim edilebilir. Bu araçlar, Riot hizmetlerinin daha verimli çalışmalarına ve işlemelerine imkân verdikleri gibi bizimle nasıl bir etkileşim içine girdiğiniz hakkında da bilgi toplamamıza (bkz. Ne Tür Bilgiler Topluyoruz) yardımcı olur.

Riot hizmetleriyle nasıl etkileşime girdiğinize dair bilgi toplamak ve log dosyalarında saklamak maksadıyla da bu teknolojilerle bağlantılı olarak sunucularımızı kullanıyoruz. Bu bilgilere örnek olarak, Riot hizmetlerine eriştiğinizde cihazınızın, tarayıcınızın ya da işletim sisteminin bize gönderdiği bilgiler (örneğin cihazın ID’si, IP adresleri ve donanım ya da yazılım özellikleriniz) ve Riot Games hesabınızı nasıl kullandığınız hakkındaki bilgiler (örneğin kullandığınız özellikler, oyun içindeki etkileşimleriniz, istatistikler ve buna benzer başka bilgiler) verilebilir.

Çerezler gibi teknolojiler vasıtasıyla topladığımız bilgileri çeşitli amaçlarla kullanıyoruz, bu amaçları şöyle sıralayabiliriz:

  • Riot hizmetlerini izlemek, güvenliğini sağlamak ve muhafaza etmek (örneğin sahtekârlığı önlemek);
  • Tarama deneyiminizi iyileştirmek (örneğin hesabınıza girmenize izin vermek);
  • Faaliyetlerimizi analiz etmek ve iyileştirmek (örneğin trafik ve kullanım kalıplarını bir araya getirmek);
  • Reklamların gösterimini kontrol etmek (size hedef gözetmeli teklifler sağlanması da buna dâhildir);
  • İletişimlerimizin ve pazarlama kampanyalarımızın etkililiğini desteklemek ve ölçmek (örneğin bizim reklamlarımızı tıklayıp tıklamadığınızı veya e-postalarımızı açıp açmadığınızı anlamamızı sağlamak);
  • Ziyaretinizi daha iyi kişiselleştirmek ve tercihlerinizi ve ayarlarınızı saklama (örneğin içeriği yerel dilinizde göstermek); ve
  • Oyuncularla ilişkimizi yönetmek ve Riot hizmetlerini Kullanım Koşulları uyarınca sunmak (buna aşağıdaki Hileyi ve Sahtekârlığı Önleme ve Sohbet ve Oyuncu Davranışları kısımlarında tanımlandığı gibi zararlı davranışların önlenmesine ve adil bir oyun ortamının sağlanmasına yardımcı olmak da dâhildir)

http://aboutcookies.org/ adresini ziyaret ederek veya tarayıcınızın gizlilik özelliklerine bakarak, çerezler ve buna benzer teknolojiler hakkında daha fazla bilgi edinebilir; çerezleri nasıl yönetebileceğinizi veya etkisiz hale getirebileceğinizi öğrenebilirsiniz. Geleneksel çerez yönetme yöntemlerinin bazıları başka izleme teknolojilerinin kullanımını etkilemeyebilir ama bazı tarayıcılar HTML5’leri kaldırmak için kendi araçlarını sunabilirler. Flash çerezlerinin nasıl yönetileceği konusunda daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

İzleme teknolojilerinin devreden çıkarılmasının Riot hizmetlerinin tüm işlevlerinden yararlanmanızı engelleyebileceğine ve Riot hizmetlerinin bizim istediğimiz gibi işlememesine yol açabileceğine dikkatinizi çekeriz.

Başa Dön

Özete Bak


B. Analitik Firmaları ve İlgi Alanına Dayanan Reklamlar


Özet: Riot hizmetlerini iyileştirmemize ve bu hizmetlerle nasıl bir etkileşim içine girdiğinizi daha iyi anlamamıza yardımcı olması ve pazarlama faaliyetlerimizi desteklemesi için içerik sağlayıcılar, analitik firmaları ve reklam ağları gibi üçüncü şahıslarla da ortaklık yapıyoruz. Bu firmalar, ziyaretinizle bağlantılı olarak sizden otomatik bilgi toplayabilirler.


Daha Fazla Bilgi

Bizim yerleştirdiğimiz izleme teknolojilerine ilave olarak, başka şirketler de Riot hizmetlerini ziyaret ettiğinizde kendi çerezlerini veya benzer araçlarını kurabilirler. Buna, bizim adımıza hizmet vermesi (örneğin, web sitesi analitik hizmeti) için bizim tuttuğumuz satıcılar, içerik sunan üçüncü şahıslar (YouTube’dan videolar gibi) ya da Riot hizmetlerinde yer alan teklifleri (reklam ağlarından gelen reklamlar gibi) sunan üçüncü şahıslar da dâhildir. Ortaklarımızın bu araçları münferiden veya toplu olarak kullanmalarına bağlı olarak, bu konuda rapor alabiliriz.

Örneğin, Riot hizmetlerinin kullanımının değerlendirilmesi ve hakkında rapor verilmesinde yardımcı olması maksadıyla Google Analytics gibi üçüncü şahıs analitik tedarikçileri kullanıyoruz. Aynı zamanda, pazarlama faaliyetlerimizi desteklemek için reklam şirketleri ile de ortaklık yapıyoruz; sizin olası ilgi alanlarınıza daha uygun reklamlar (örneğin, Riot hizmetlerini kullanırken ve diğer online servisleri ziyaret ederken yaptığınız taramalara dayanan reklamlar) sunuyoruz. Bu şirketler, web sitelerinde ve servislerdeki çevrim içi aktiviteleriniz hakkında bilgi toplamak için kendi çerezlerini ve benzeri teknolojilerini kurabilir ve okuyabilirler.

Bazı analitik tedarikçileri ve reklam şirketleri, doğrudan kendi web siteleri üzerinden bilgi toplama ve kullanma yöntemleriyle ilgili olarak size seçenek sunar. Google Analytics hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın.

http://www.aboutads.info ya da http://www.networkadvertising.org/choices/ adresini ya da AB’de bulunuyorsanız http://www.youronlinechoices.eu/ adresini ya da Kanada’da bulunuyorsanız http://youradchoices.ca/ adresini ziyaret ederek de ilgi alanına dayalı reklamlardan çıkabilirsiniz.

İlgi alanına dayanan reklamlardan çıkmanın, Riot hizmetlerinde otomatik bilgi toplanmasının tamamen engelleneceği, karşınıza daha az reklam çıkacağı ya da artık hiç reklam görüntülenmeyeceği anlamına gelmediğine dikkatinizi çekeriz. Sadece, karşınıza çıkan reklamlar artık ilgi alanınıza dayanan reklamlar olmayacaktır, dolayısıyla sizin ilginizi daha az çekebilirler.

Başa Dön

Özete Bak

Başa Dön

III. BİLGİLERİ NASIL KULLANIYOR VE PAYLAŞIYORUZ

Özet: Bilgilerinizi;

  • Kullanım Koşullarına göre hizmet vermek için;
  • sizin rızanızla;
  • sizin ve bizim meşru çıkarlarımız (örneğin güvenlik ve emniyet maksadıyla ve ihtiyaca göre düzenlenmiş bir hizmet vermek için);
  • başka yasal nedenlerle ilgili yasal gerekliliklere riayet ederek kullanıyor ve paylaşıyoruz.

A. Bilgilerin Kullanılması

Özet: Topladığımız bilgileri (tek başına ve bu politika kapsamında toplanan diğer bilgilerle birlikte) faaliyetlerimizi yürütmek, ürün ve hizmetlerimizi sunmak ve iyileştirmek, sizinle iletişim kurmak ve etkili bir şekilde reklam yapmak için kullanıyoruz. Bilgilerinizi kullanma şeklimiz genellikle sizin Riot hizmetlerini ne şekilde kullanmayı seçtiğinize bağlıdır.


Daha Fazla Bilgi

Bilgileri nasıl kullandığımıza dair en yaygın örnekleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Sorulara cevap vermek, istekleri yerine getirmek ve işlemleri gerçekleştirmek (bir hesap açmanıza, bir League of Legends maçı bulmanıza Oyuncu Destek meselelerini halletmenize yardımcı olmak gibi);
  • Sizinle iletişim kurmak ve bunu kişiselleştirmek (örneğin size hesapla ilgili önemli duyurular veya sizi ilgilendireceğini düşündüğümüz kampanyalara yönelik iletişimler göndermek gibi) (İletişim seçeneklerinin yönetilmesi konusunda daha fazla bilgi için aşağıdaki Seçimleriniz ve Kontrol Ettikleriniz kısmına bakınız);
  • Anketler, yarışmalar, çekilişler ve benzer teklifleri yönetmek (örneğin böyle bir şeye katılmaya uygun olduğunuzu teyit etmek ya da kazanırsanız size bir ödül göndermek);
  • Hizmetlerimizi ve faaliyetlerimizi izlemek, analiz etmek, korumak, test etmek ve iyileştirmek (örneğin Riot hizmetlerinizin performansını ölçmek, kullanım kalıplarını takip etmek ve arızaları ya da hataları düzeltmek gibi);
  • Riot hizmetlerini ve nasıl kullanıldığını araştırmak ve daha iyi anlamak (üniversiteler gibi üçüncü şahıslarla işbirliği yapmak da buna dâhildir);
  • Ürünleri ve hizmetleri tanıtmak ve bu kampanyaların etkinliğini ölçmek;
  • Riot deneyiminizi kişiselleştirmek; ilgi alanlarınıza daha uygun içerik ve özellikler sunmak buna dâhildir (bkz Analitik Firmaları ve İlgi Alanına Dayalı Reklamlar);
  • Riot hizmetlerini iyileştirmek ve bu hizmetlere ilişkin güncellemeleri sunmak (oyunlarımıza yama yapmak ve yeni özellikler sunmak gibi);
  • Faaliyetlerimizi yürütmek ve genişletmek; ve
  • Riot hizmetlerini sosyal paylaşımla ve bunların işlevleriyle birlikte (örneğin sohbet özelliklerini ve panoları desteklemek) kullanmanızı ya da hizmetlerin bunlarla entegre edilmesini kolaylaştırmak.

Ayrıca;

  • Yürürlükteki ilgili yasalara uymak ya da yasal taleplere (örneğin kolluk kuvvetlerinin ya da başka kamu kurumlarının ya da resmi makamların taleplerine) yanıt vermek;
  • Riot hizmetlerini güvenli şekilde yürütmek (örneğin sistemlerimize yapılan saldırıları durdurmak);
  • Oyuncuları ve üçüncü şahısları korumak (ciddi bir mağduriyet doğmasını ya da suç işlenmesini önlemeye yardım etmek gibi); ve
  • Haklarımızı, mallarımızı ve faaliyetlerimizi korumak (Kullanım Şartları dahil olmak üzere sözleşmelerimizi ve şartlarımızı uygulamak, mevcut hukuk yollarına başvurmak ya da görebileceğimiz zararları sınırlandırmak gibi)

Başa Dön

Özete Bak


B. Bilgilerin Paylaşılması

Özet: Bu politikada açıklanan durumlar haricinde (bunlarla sınırlı olmamak üzere örneğin; Kullanım Koşullarını uygulamak, Riot hizmetlerinin devamı için gerekli olması, Riot hizmetlerinin güvenliğini sağlamak ya da yasaların bizi zorunlu tuttuğu durumlarda isteneni yapmak, yasal talepleri yerine getirmek haricinde) doğrudan kim olduğunuzu belirten bilgileri (e-posta adresiniz ya da ev adresiniz gibi) bağımsız üçüncü şahıslar ile paylaşmıyoruz. Doğrudan kim olduğunuzu belirtmeyen bilgileri (örneğin sihirdar adınız, karşılaşma geçmişi, oyun istatistikleri ve diğer toplu bilgiler ya da anonim bilgiler) paylaşıyoruz ve buna Riot Games API üzerinden herkese açık şekilde yaptığımız paylaşımlar da dâhildir.

Bir gün Riot hizmetlerini vermeye son verirsek (mesela başka bir şirket bizi satın alırsa ya da yordle istilasına uğrarsak), bilgilerinizi alıcıyla da paylaşabiliriz. Son olarak, sosyal özelliklerde (sohbetler ve panolar gibi) paylaştıklarınızın herkese açık olduğunu unutmayın – lütfen bu özellikleri nasıl kullandığınıza dikkat edin !


Daha Fazla Bilgi

Riot hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesine, desteklenmesine ve iyileştirilmesine yardımcı olması maksadıyla (örneğin hesap aktarımlarını kolaylaştırmak ve size yerel dilinizde oyuncu desteği sağlamak için) topladığımız bilgileri Riot Games’in kontrolünde olan iştiraklerimizle ve bağlı kuruluşlarımızla güvenlik tedbirlerimiz ile paylaşıyoruz. Küresel bir şirket olduğunuzdan, bu durum, bilgilerinizin ikamet ettiğiniz ülke dışındaki yerlere aktarılabileceği ya da buralarda saklanabileceği anlamına gelir (bkz. Uluslararası Bilgi İşlem). Bölgenizde Riot hizmetlerini sunmakla görevli Riot Games şirketi hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki Bize Ulaşın kısmına bakınız.

Bu politikada açıklanan amaçlarla bizim adımıza faaliyet gösteren hizmet sağlayıcılar ile de bilgi paylaşıyoruz. Örneğin, Riot hizmetlerinde bir şey satın aldığınız zaman, ödemeyle ilgili bilgilerinizi, ödemeleri işleme koyması ve buna benzer finans hizmetleri vermesi için (hileyi önlemek gibi) görevlendirdiğimiz kuruluşlarla güvenlik tedbirlerimizi alarak paylaşacağız. Verileri saklamamıza, pazarlama konulu e-posta mesajları göndermemize ve Oyuncu Destek hizmetleri sunmamıza yardım eden ortakları bu kuruluşlara örnek olarak gösterebiliriz

Panolar ve sohbetler gibi, bizim kontrolümüzde olan interaktif özellikler vasıtasıyla herkese açık olarak paylaştığınız bilgilerin gizli olmadığını ve herkese açık olduğunu bilmelisiniz. Bu interaktif özellikleri nasıl kullandığınızı izleme hakkımızı saklı tutuyoruz (ancak izlemekle yükümlü değiliz); ve Kullanım Koşullarının uygulanması ve oyuncuların davranış kurallarına uymasını sağlamak amacıyla da bu izlemeyi yapabiliriz (bkz. Sohbet ve Oyuncu Davranışları ve Hileyi ve Sahtekârlığı Önleme kısımları) Riot Games tarafından kontrol edilen forumlardan ya da benzeri özelliklerden bilgilerinizin çıkarılmasını istiyorsanız Bize Ulaşın.

Organizasyon değişikliği, şirket birleşmesi, satış, ortak girişim, temlik, devir işlemleri ya da işimizin, varlıklarımızın ya da hisselerimizin tamamını ya da büyük bir kısmının elden çıkarılmasına ilişkin başka bir işlemin yapılması halinde (iflas ya da benzeri bir işlem dâhil olmak üzere) oyuncu bilgilerini açıklayabiliriz. Bilgileriniz böyle bir durumda alıcı tarafa devredilen varlıklar arasında yer alabilir.

Sihirdar adınızın ve oyun istatistiklerinizin (karşılaşma geçmişiniz, eşya setleriniz, ortalama katledilme ve katletmesayınız gibi) herkese açık bilgiler olduğunu ve oyun içinde ve dışında, oyuncularla ve diğer üçüncü şahıslarla paylaşılabileceğini dikkate alınız. Oyuncu deneyimine katkıda bulunabilmeleri için Riot Games API vasıtasıyla League of Legends geliştirme topluluğu ile paylaştığımız bilgiler de buna dahildir.

Şu maksatlarla da bilgiler kullanabilir, açıklanabilir ya da saklanabilir:

  • Yürürlükteki ilgili yasalara uymak ya da yasal taleplere (örneğin kolluk kuvvetlerinin ya da başka kamu kurumlarının ya da resmi makamların taleplerine) yanıt vermek;
  • Riot hizmetlerini güvenli şekilde yürütmek (örneğin sistemlerimize yapılan saldırıları durdurmak);
  • Oyuncuları ve üçüncü şahısları korumak (ciddi bir mağduriyet doğmasını ya da suç işlenmesini önlemeye yardım etmek gibi); ve
  • Haklarımızı, mallarımızı ve faaliyetlerimizi korumak (Kullanım Koşulları dâhil olmak üzere sözleşmelerimizi ve şartlarımızı uygulamak, mevcut hukuk yollarına başvurmak ya da görebileceğimiz zararları sınırlandırmak gibi).

Başa Dön

Özete Bak


C. Sohbet ve Oyuncu Davranışları

Oyuncularımıza, oyun içi davranışlarla ilgili politikalarımıza uyulması konusunda bize yardımcı olmak üzere yetki vermiş bulunuyoruz. Örneğin League of Legends oyuncuları birbirlerini rapor edebilirler ve rapor edilen davranışın, oyuncu tutum ve davranışları açısından geçerli kural ve prosedürlerin ihlalini teşkil edip etmediğini belirlememiz ve böyle bir ihlal varsa nasıl bir tedbir almamız (örneğin hesabın geçici ya da kalıcı olarak kapatılması ya da sohbetle ilgili sınırlamalar getirilmesi) maksadıyla bize birbirlerinin oyun içinde yaptıklarını anlatabilirler.

Zararlı davranışları tespit etmemize ve önlememize, kurallarımızı ve politikalarımızı uygulamamıza ve oyuncularımız için daha olumlu bir oyun topluluğunu desteklememize yardımcı olması için, sohbetleri ve oyun içi etkileşimlere ilişkin benzer ayrıntıları izleme, kaydetme ve kendi takdirimize göre belirleyeceğimiz bir süre ile saklama hakkımızı saklı tutuyoruz (ancak böyle bir yükümlülüğümüz bulunmamaktadır). Bu çalışmalarımızı desteklemek için hem manuel (birçok Oyuncu Destek bileti gibi) hem de otomatik (otomatik öğrenme gibi) araçlar ve teknikler kullanıyoruz.

Lütfen diğer oyunculara kibar davranın, oyuncu davranışlarıyla ilgili politikalarımıza uyun Kullanım Koşulları dâhil) ve her zaman sohbetlerde paylaştıklarınıza dikkat edin!


D. Hileyi ve Sahtekârlığı Önleme

Riot hizmetlerinde her zaman oyuncularımıza adil, eğlenceli ve rekabete dayalı bir oyun deneyimi sunmaya çalışıyoruz Kullanım Koşulları, modlar, hackler, hileler, scriptler, botlar, eğiticiler ve otomasyon programları dâhil olmak üzere, Riot hizmetleri ile etkileşime giren yetkisiz üçüncü şahıs programlarının kullanılmasını kesin şekilde yasaklamaktadır. Riot Games hesabı açtığınızda, bizden bir şeyler satın aldığınızda, oyunlarımızı oynadığınızda ya da Riot hizmetleri ile başka bir şekilde etkileşime girdiğinizde sizden aldığımız ya da sizin hakkında topladığımız bilgilere dayanarak otomatik kararlar veren, hileyi ve sahtekârlığı önleme teknolojileri kullanabiliriz (örneğin hesabın geçici ya da kalıcı olarak kapatılması ya da sohbetle ilgili sınırlamalar getirilmesi) (Ne Tür Bilgiler Topluyoruz kısmına bakınız). Bu sayede kurallarımızı ve politikalarımızı uygulayabilir, Riot hizmetlerinin güvenliğini sağlayabilir, izinsiz aktiviteleri tespit edebilir ve önleyebilir ve oyunlarımızın dürüst bir rekabet ortamında oynanmasını sağlayabiliriz.


E. Yasal Dayanak

Özet: Bilgilerinizi (i) Kullanım Koşullarına göre hizmet vermek için (ii) sizin rızanızla, (iii) sizin ve bizim meşru çıkarlarımız (örneğin güvenlik ve emniyet maksadıyla ve ihtiyaca göre düzenlenmiş bir hizmet vermek için) doğrultusunda ve (iv) başka yasal nedenlerle ilgili yasal gerekliliklere riayet ederek kullanıyor ve paylaşıyoruz.


Daha Fazla Bilgi

Hakkınızdaki bilgileri, bu Politika’da tanımlanan amaçlarla toplamak, kullanmak, güvenli olarak paylaşmak ve başka bir şekilde işleme koymak için çeşitli yasal dayanaklarımız bulunmakta. Bu yasal dayanakları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kullanım Koşullarını uygulamak ve Riot hizmetlerini sunmak için gerektiğinde;
  • Bilgilerinizin işleme konmasına rıza gösterdiğinizde (bu rızayı istediğiniz zaman çekebilirsiniz);
  • Riot Games’in yasal bir yükümlülüğe, bir mahkeme emrine uymasını ya da yasal bir iddiada bulunmasını ya da böyle bir yasal iddia karşısında savunma yapmasını sağlamak için
  • Zaman zaman sizin ya da diğerlerinin hayati önem taşıyan çıkarlarını korumak için
  • Kamunun yararına gerekli olduğunda ya da
  • Riot Games ya da ziyaretçi, kullanıcı ya da ortak gibi üçüncü bir şahsın meşru çıkarları için

bilgileri toplayabilir, kullanabilir, güvenli olarak paylaşabilir ya da başka bir şekilde işleme koyabiliriz.

Başa Dön

IV. ÜÇÜNCÜ ŞAHIS WEB SİTELERİ VE HİZMETLERİ

Özet: Deneyiminizi daha da iyileştirmek için üçüncü şahıslarla çalışıyoruz, ancak politikamız sahibi olmadığımız, kontrolümüzde olmayan ya da bize bağlı faaliyet gösteremeyen kuruluşlar açısından geçerli değildir. Bağımsız üçüncü şahısların bizimle aynı uygulamalara başvuracağını garanti edemeyiz, bu nedenle üçüncü şahıslarla bilgi paylaşmadan önce lütfen politikalarını ve şartlarını okuyun.



Daha Fazla Bilgi

Ziyaretinizle bağlantılı olarak, üçüncü şahıs web siteleri veya hizmetleri ile çeşitli yollarla bilgi paylaşabilirsiniz:

  • Dış Bağlantılar. Üçüncü şahıslarca işletilen harici web sitelerine veya hizmetlere yönelik bağlantılara tıkladığınızda, bilgilerinizi bizim politikamıza göre değil, kendi politikalarına göre toplayabilir, kullanabilir ve paylaşabilirler. Üçüncü şahıs hizmetlerine giden veya üçüncü şahıs hizmetlerinden gelen bir bağlantıyı sunmamız, bu üçüncü şahısların uygulamalarına onay verdiğimiz anlamına gelmez.
  • Hesap Entegrasyonları. Riot hizmetleri, ziyaretiniz sırasında üçüncü şahıs web siteleri ve uygulamaları veya benzer üçüncü şahıs hizmetleri ile etkileşiminize imkân veren arabirimler kullanır. Riot Games hesabınız veya bu tür üçüncü şahıslar nezdinde oluşturduğunuz bir hesaptan veya böyle bir hesap üzerinden etkileşiminiz de buna dâhildir. Örneğin, sosyal paylaşım ve bağlantıları kolaylaştıran özellikler sağlamak için sosyal medya şirketleri ile ortak çalışıyoruz (Facebook “beğen” düğmesi ve başka widget araçları gibi). Bu özellikler sizin üçüncü şahıslarla ve Riot hizmetleriyle etkileşiminiz hakkında bilgiler toplayabilir ve düzgün çalışabilmeleri için çerezler gibi izleme teknolojileri kullanabilirler. Facebook gibi üçüncü şahıs şirketlerin, bilgilerinizi işleme koyma şekli, kendi gizlilik politikalarına tabidir.
  • Çerezler ve İlgili Teknolojiler. Çerezler ve İlgili Teknolojiler. Riot hizmetlerinde, ziyaretinizle bağlantılı bilgileri toplamamızda ve analiz etmemizde yardımcı olan çerezler, web işaretleyicileri ve başka yaygın teknolojiler bulunmaktadır (bkz. Otomatik Olarak Topladığımız Bilgiler). Üçüncü şahıslar (analitik firmaları ya da reklam ağları gibi) Riot hizmetlerine kendi izleme teknolojilerini kurabilir ve bunları okuyabilirler. Eğer böyle yaparlarsa, bu araçları kullanmanın sorumluluğu, her birinin kendi gizlilik politikasında açıklanan şekilde kendilerine ait olacaktır.

Üçüncü şahısların uygulamaları hakkında sorularınız ya da şikâyetiniz olursa lütfen Riot Games ile değil, doğrudan doğruya üçüncü şahıslarla temasa geçmeniz gerektiğini unutmayın.

Başa Dön

Özete Bak

Başa Dön

V. ULUSLARARASI BİLGİ İŞLEM

Özet: Biz, tüm dünyada faaliyetleri olan küresel bir oyun şirketiyiz. Riot hizmetlerini kullandığınızda verdiğimiz hizmetlerin yerine getirilmesi ve güvenli bir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla, bilgileriniz, Amerika Birleşik Devletleri de dâhil olmak üzere, bizim ya da ortaklarımızın faaliyet gösterdiği herhangi bir yerde işlenebilir. Bilgilerinizin yurtdışına aktarımı ile ilgili olarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve çıkarılacak ilgili ikincil düzenlemelere uygun olarak, gerekli her türlü tedbiri alacağız.


Daha Fazla Bilgi

(1) RIOT HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ. Bulunduğunuz yere bağlı olarak, Riot hizmetleri, Riot Games tarafından veya onun adına

  • Riot Games, Inc. söz konusu olduğunda ABD’den;
  • Riot Games Kore, Ltd. söz konusu olduğunda Güney Kore’den;
  • Riot Games, LLC söz konusu olduğunda Japonya’dan; ve
  • Riot Games Ltd. söz konusu olduğunda İrlanda’dan kontrol edilir ve yürütülür.

Riot hizmetlerini kullanmanız konusunda ve Riot Games ile olası ihtilaf halinde hangi ülke kanunlarının geçerli olduğu hususunda önemli ayrıntılar için Kullanım Koşullarına bakmayı ihmal etmeyiniz. Sizden topladığımız bilgilerden sorumlu olan şirket, yukarıda belirtilen bölgenizde Riot hizmetleri vermekle sorumlu olan şirkettir. Türkiye’den sorumlu olan şirket İrlanda’da bulunan Riot Games Limited.’dir.

(bkz. Bize Ulaşın).

(2) SINIR ÖTESİ AKTARMALAR VE SAKLAMA. ABD dâhil olmak üzere, bizim veya ortaklarımızın faaliyet gösterdiği herhangi bir yerde topladığımız bilgileri işleyebilir ve saklayabiliriz. Bu ülkeler, yaşadığınız yerde sağlanan seviyede veri koruma sağlamıyor olabilirler. Bilgilerin toplandıkları ülkenin dışına aktarılması konusunda yürürlükteki ilgili kanunlara ve bu politikaya uygun bir çerçeve oluşturduk ve uyguluyoruz, örneğin bilgileri Avrupa Ekonomik Alanı dışına aktardığımızda kullandığımız Standart Sözleşme Maddeleri gibi yasal aktarma mekanizmalarının kullanılması da buna dâhildir (AB Standart Sözleşme Maddeleri hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayınız). Verdiğiniz bilgileri, Riot hizmetlerini size Kullanım Koşullarına uygun şekilde vermek için de aktarmamız gerekebilir. Riot hizmetlerini kullanmakla, bilgilerinizi ikamet ettiğiniz ülkenin dışında ülkelere aktarmamıza (ve onları bu ülkelerde işlememize) açıkça izin vermiş oluyorsunuz ve bu ülkelerin her birinde ülkenizdekinden farklı gizlilik kuralları olabilir. Bilgilerinizin yurt dışına aktarımı ile ilgili olarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve çıkarılacak ilgili ikincil düzenlemelere uygun olarak, gerekli her türlü tedbiri alacağız.

Başa Dön

Özete Bak

Başa Dön

VI. ÇOCUKLARIN GİZLİLİĞİ

Özet: Hizmetlerimizi kullanmak için en az 13 yaşında olmanız gerekmektedir. Bu ciddidir! Sadece 13 yaş ve üzeri kullanabilir! Çocuklarınız hakkında bizimle iletişime geçerek çocuğunuzun hesabıyla ilgili her türlü talepte bulunabilirsiniz.


Daha Fazla Bilgi

Riot hizmetleri genel izleyiciye hitap etmekte olup 13 yaş altı çocuklar için uygun değildir. Hiçbir içeriğimizi doğrudan doğruya 13 yaş altı çocuklara yöneltmiyoruz ve 13 yaş altı çocuklardan bilerek bilgi toplamıyoruz. Eğer 13 yaşın altında iseniz, lütfen Riot hizmetlerini kullanmayınız ve başka şekilde de bize bilgi sağlamayınız. Eğer 13 yaş altında bir çocuğun ebeveyni iseniz ve çocuğun Riot Games’e bilgi verdiğini düşünmek için bir sebebiniz varsa, Bize Ulaşabilir ve bu bilgilerin silinmesini talep edebilirsiniz.

Riot Games, oyuncuların kendilerinin sağladığı bilgiler dışında, oyuncuların gerçek yaşını öğrenebilecek bir konumda değildir. Türkiye’de ikamet eden çocukların bilgileri konusunda, ebeveynlerinin görüşlerini ve taleplerini önemsiyoruz. Çocuğunuzun ebeveyni olarak, ebeveyni olduğunu kanıtlamanız durumunda; çocuğunuzun sağladığı bilgileri öğrenebilir, hesap bilgilerini değiştirebilir veya hesaba erişimi kısıtlayabilirsiniz. League of Legends oyuncusu çocuğunuza ilişkin yukarıdaki haklarınızı kullanabilmek için bize bilet gönderebilirsiniz. Ebeveyn talepleriniz Riot Games tarafından değerlendirilecektir.

Reşit değilseniz, hesabınızla ilgili velilerinizin bize ulaşabileceğini unutmayın!

Başa Dön

Özete Bak

Başa Dön

VII. İZLEMEYİNİZ SİNYALLERİ

Özet: Hizmetlerimiz İnternet Tarayıcısı İzlemeyiniz (Do Not Track Signals,“DNT”) sinyallerine cevap vermemektedir.


Daha Fazla Bilgi

Bazı yeni internet tarayıcılarında “İzlemeyiniz” özellikleri bulunur. Bu özellikler, etkinleştirildiklerinde, çoğu zaman ziyaret etmekte olduğunuz hizmetlere bir sinyal göndererek sizin şu veya bu şekilde izlenmek istemediğinizi belirtirler. Bu hizmetler (veya üçüncü şahıslarca bunlara yerleştirilmiş olan içerikler), söz konusu hizmetin gizlilik uygulamalarına bağlı olarak, siz tercihinizi belirtmiş olduğunuz halde sizin izleme olarak algılayabileceğiniz faaliyetlerde bulunmaya devam edebilir.

DNT sinyalinin nasıl yorumlanacağı konusunda henüz bir mutabakat oluşmuş olmadığından, Riot Games halen Riot hizmetlerinde tarayıcı DNT sinyallerine cevap vermez. Sunmakta olduğumuz gizliliğin korunması ile ilgili seçenekler konusunda daha fazla bilgi için aşağıdaki Seçimleriniz ve Kontrol Ettikleriniz kısmına bakınız.

Başa Dön

Özete Bak

Başa Dön

VIII. SEÇİMLERİNİZ VE KONTROL ETTİKLERİNİZ

Özet: Riot hizmetlerini kullanmanız ve bizim bilgileri işleme şekillerimiz konusunda size seçenekler sunuyoruz. Bizimle birçok farklı şekilde etkileşime girebileceğinizden, hangi belirli kontrollerden yararlanabileceğiniz çoğu zaman ilişkimizin niteliğine bağlıdır.


Daha Fazla Bilgi

Riot hizmetlerinin birçok kısmını hiç hesap oluşturmadan, ürünlerimizi ya da hizmetlerimizi satın almadan veya Riot Games’e isminiz ya da e-posta adresiniz gibi bilgileri sunmadan kullanabilirsiniz. Bu bilgileri bizimle paylaşmayı tercih ederseniz, kanunlar daha uzun süre saklanmasına izin vermediği ya da daha uzun süre saklanmasını zorunlu kılmadığı takdirde, genellikle bu bilgileri hesabınız aktif olduğu müddetçe ya da Riot hizmetlerini sunmak ve faaliyetlerimizi yürütmek için (örneğin yasal yükümlüklerimizi yerine getirmek, şirket defterlerini ve kayıtlarını yönetmek, sahtekârlığı önlemek, ihtilafları çözmek ve, bu politika ve Kullanım Koşulları dâhil olmak üzere sözleşmelerimizi ve şartlarımızı uygulamak gibi işlemler için) gerekli olduğu müddetçe saklıyoruz. Riot Games hesabınız ile üçüncü şahıs hizmetler arasında bağlantı kurmamayı seçerek üçüncü şahıslarla paylaştığınız bilgileri de sınırlandırabilirsiniz (bkz. Üçüncü Şahıs Web Siteleri ve Hizmetleri)

Oyunculara, Riot Games’den aldıkları iletişim türlerine ilişkin seçenekler sunuyoruz. Bizden pazarlama ve tanıtım konulu e-posta mesajları almayı tercih eder, ancak daha sonra fikrinizi değiştirirseniz, sadece ilgili e-posta mesajındaki talimatları izleyerek “abonelikten çıkabilirsiniz”. Bu seçenekler, hesapla ilgili önemli bildirimler gibi Riot hizmetlerinin parçası olan zorunlu iletişimler açısından geçerli değildir.

Riot hizmetlerinde, oyuncuların bilgilerini doğrudan kontrol etmesine izin veren birçok site içi araç mevcuttur. Örneğin, eski pano mesajlarını silebilir, sesli sohbet özelliğini sessize alabilir ya da devreden çıkarabilirsiniz ve hesap ayarlarınıza giderek başka tercihlerinizi de değiştirebilirsiniz. Bu seçeneklerle ilgili yardıma ihtiyacınız olursa lütfen Bize Ulaşın.

Birçok Internet tarayıcısı çerezleri reddetmenize, yönetmenize ve silmenize olanak tanır. Ayrıca, tarayıcı ayarlarınızı değiştirerek HTML5 gibi buna benzer başka teknolojileri de yönetebilirsiniz (bkz. Otomatik Topladığımız Bilgiler).

Üçüncü şahıs analitik firmalarının ve reklam şirketlerinin Riot hizmetleri üzerinden verdiği hizmetlerden yararlanmak istemiyorsanız, http://www.aboutads.info ya da http://www.networkadvertising.org/choices/ adresini ya da AB’de bulunuyorsanız http://www.youronlinechoices.eu/ adresini ya da Kanada’da bulunuyorsanız http://youradchoices.ca/ adresini ziyaret ederek bunların bazılarından çıkabilirsiniz.

Bilgilerinizi kullanma şeklimiz konusunda bir endişeniz olursa ya da Riot Games hesabınızla ilişkili kişisel bilgilerinizi güncellemek ya da silmek isterseniz lütfen Bize Ulaşın. Kişisel bilgilerinizi kaldırmamızı ya da işleme koymamamızı isterseniz hesabınızı askıya alabilir ya da sonlandırabiliriz, bu durumda birçok Riot hizmetine erişemeyebilirsiniz. Ayrıca yasal yükümlüklerimizi yerine getirmek, şirket defterlerini ve kayıtlarını yönetmek, sahtekârlığı önlemek, ihtilafları çözmek ve, bu politika ve Kullanım Koşulları dâhil olmak üzere sözleşmelerimizi ve şartlarımızı uygulamak gibi amaçlarla da hesabınızla ilişkili bazı bilgileri de saklayabiliriz.

Bilgilerinizi, yukarıda açıklanan meşru çıkarlarımız ya da kamu çıkarı doğrultusunda işlersek, bazı koşullarda bu işleme itiraz edebilirsiniz. Böyle bir durumda, işleme devam etmemiz için zorlayıcı meşru sebebimiz bulunmadığı (örneğin Kullanım Koşulları kapsamındaki hile önleme kurallarına uymak için) ya da yasal nedenlerle işleme devam etmemiz gerekmediği takdirde bilgilerinizi işlemeyi durduracağız. Bilgilerinizi doğrudan pazarlama amacıyla kullandığımızda, bu tür iletişimlerdeki “abonelikten çık” linkini kullanarak ya da hesap ayarlarınızı değiştirerek, her zaman itirazda bulunabilirsiniz.

privacy.riotgames.com adresini ziyaret ederek ve verilen talimatlara uyarak elimizde bulunan kişisel bilgilerinize erişmeyi talep edebilirsiniz. Hesapla ilgili sorularınızı ya da endişelerinizi (erişim talepleri dahil), doğrudan Oyuncu Destek ekibine iletebilirsiniz (bkz. Bize Ulaşın).

Erişim taleplerini işleme koymadan, kişisel bilgilerinizi güncellemeden, silmeden ya da başka bir şekilde işlemeden önce sizden kimliğinizi doğrulamanızı isteyebiliriz (hesabınıza giriş yapmanızı ya da hesabın sahibinin siz olduğunu teyit etmemize yarayacak bazı bilgileri bize vermenizi isteyebiliriz) ve kanunun izin verdiği durumlarda ödeme yapmanızı talep edebiliriz.

Başa Dön

Özete Bak

Başa Dön

IX. GÜVENLİK

Özet: Oyuncuların bilgilerini güvenli tutmaya kararlıyız ancak sizden topladığımız bilgilerin tamamen güvenliğini garanti edemeyiz. Bilgilerinizi bizimle (ya da bu günlerde çevrimiçi herhangi bir kişiyle) paylaşmayı kabul ederek, bu riski de kabul etmiş oluyorsunuz.


Daha Fazla Bilgi

Gerek aktarım gerekse saklama sırasında bilgilerinize izinsiz erişilmesini, bunların izinsiz kullanılmasını ve açıklamasını önlemek için uygun fiziksel, teknik ve organizasyona ait güvenlik tedbirleri uyguluyoruz. Örneğin, bilgileri kontrol altında tutulan tesislerde, erişimin sınırlandırıldığı bilgisayar sistemlerinde saklıyoruz. Ayrıca, topladığımız bilgilerin bazılarını korumak için şifreleme ve karım (hashing) gibi teknolojilerden de faydalanıyoruz.

Bununla beraber, internet üzerindeki hiçbir sunucunun, haberleşme ağının ya da veri aktarımının %100 güvenli olmadığına dikkatinizi çekmek isteriz. Riot hizmetleri de bu açıdan bir istisna oluşturmaz. Kanunların bizden beklediği ölçüde elimizden gelenin en iyisini yapmamıza rağmen, Riot hizmetleri vasıtasıyla aktarılan bilgilerin tamamen güvenliğini garanti edemeyiz ve bilgilerin kaybolmayacağına ya da kötüye kullanılmayacağına dair tamamen bir güvence veremeyiz.

Bizimle bilgi paylaşmak isteyip istemediğiniz konusunda karar size aittir; eğer paylaşmaya karar verirseniz, bu kararı, bu riski alarak verdiğinizi kabul etmiş oluyorsunuz.

KİŞİSEL VERİLERİ İMHA ETME, SİLME, YOK ETME VE ANONİMLEŞTİRME

Kişisel verilerin imhası, verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hale getirilmesi şeklinde üç farklı şekilde sağlanabilir. İmha işlemindeki amaç, kalan veriler ile gerçek kişiye ulaşabilmenin mümkün olmamasıdır. Riot Games, kişisel verilerin hukuka uygun olarak silinmesi, yok edilmesi ve anonim hale getirilmesi ile ilgili gerekli her türlü teknik ve idari tedbirleri alır.

1. Kişisel Verilerin Silinmesi

Tamamen veya kısmen otomatik yollarla işlenen kişisel verilerin silinmesi; söz konusu kişisel verilerin ilgili kullanıcılar tarafından hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemidir.

Veri sorumlusu, ilgili politika ve prosedürlerinde kişisel verilerin silinmiş sayılması için üçüncü fıkrada belirtilen koşulların nasıl sağlandığını açıklar. Herhangi bir veri kayıt sisteminin parçasını teşkil eden ve otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerin silinmesi;

a) Tarama yoluyla veya sayısallaştırılmadan elektronik ortama aktarılan kağıt halindeki gerekli olmayan kişisel verilerin anonimleştirilmesi yoluyla gerçekleştirilme işlemi, Riot Games’in verileri tamamen veya otomatik yollarla işlediği durumlarda yapılacaktır ve Riot Games , kişisel verileri sildiği durumlarda, verileri hiçbir şekilde erişilemez veya tekrar kullanılamaz hale getirmelidir. Riot Games, bu işlemi yaparken verilerin hiçbir kullanıcı tarafından erişilemez veya tekrar kullanılamaz olduğunu garanti etmelidir. Bu garanti, veri sorumlusunun sorumluluğu altındadır.

Silme sırasında, silinmemesi gereken kişisel veriler de yapılan silmeden etkileniyorsa ve erişilemeyecek ve/veya kullanılamayacak hale geliyorsa Riot Games’in karar alarak uygulayabileceği aşağıdaki yöntemlerin bir arada sağlanması da silme olarak değerlendirilecektir:

b) Kişisel verilerin ilgili kişiyle ilişkilendirilemeyecek şekilde arşivlenmesi

c) Kişisel verilerin her türlü erişime kapalı olması

d) Kişisel verilere yalnızca gerekli durumlarda yalnızca yetkili kişiler tarafından erişilmesini sağlayacak şekilde gerekli her türlü teknik ve idari tedbirlerin alınması

Belirtilen silme sayma yöntemleri, Yönetmelik’e bağlı olup ilgili durumlarda güncellenmesi Veri Sorumlusu’nun sorumluluğundadır.

2. Kişisel Verilerin Yok Edilmesi

Yok etme işlemi, Riot Games’in verileri fiziksel kayıt ortamlarında işlediği durumlarda yapılacaktır ve Riot Games bu verileri tekrar geri getirilmesi mümkün olmayacak hale getirmekle yükümlüdür. Bu işlemler sırasında Riot Games çalışanları ve ilgili departmanlar ilgili Riot Games birimine yok edilecek ilgili verileri bildirmekle yükümlüdür, sonrasında ise Riot Games gerekli her türlü teknik ve idari tedbiri alacaktır.

3. Kişisel Verilerin Anonimleştirilmesi

Anonim hale getirme işlemi, Riot Games’in kişisel verileri tamamen veya otomatik yollarla işlediği durumlarda, bu verilerin başka verilerle eşleştirilse dahi kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesidir.

Kişisel verilerin anonimleştirilmesi Riot Games içerisinde veri sahibi iş biriminin görevidir. Veri sahibi iş birimi, verilerin yok edilmesi için denetimi kendisi tarafından yapılmak kaydıyla Riot Games’in farklı departmanlarından destek alabilir.

Verilerin anonimleştirilmesi sırasında Riot Games, tek yönlü fonksiyonlar ile şifreleme gibi yöntemler kullanılabilir. Uygulanacak yöntemin doğruluğundan emin olunamadığı durumlarda Riot Games’in ilgili birimlerine danışılmalıdır.

RIOT GAMES TARAFINDAN İŞLEME ALINAN KURUMSAL TEDBİRLER

Kişisel Veri Koruma ve İşleme Politikasını yönetmek için Riot Games aşağıdaki yapıyı oluşturmuştur:

  • Kişisel Verilerin Korunması ve İşleme Politikalarının gerektiği hallerde hazırlanması, denetlenmesi ve değiştirilmesi.
  • Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikalarının güçlü bir şekilde ve koordineli bir şekilde uygulanmasını ve ilgili bölümlere ve ilgili kişilere gerekli sorumlulukları yerine getirmelerini sağlamak.
  • İlgili mevzuat ile uyumluluk adına süreçleri ve işlemleri izleyerek yapılması gerekenler hakkında karar verip, bu tür gereklilikler hakkında Riot Games yönetimini bilgilendirmek.
  • Riot Games içerisinde ve üçüncü şahıslar nezdinde, Kişisel Verilerin Korunması ve İşleme politikaları hakkında farkındalığı arttırmak.
  • Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi politika ve prosedürleri ile ilgili risklerin belirlenmesi ve gerekli koruma tedbirlerinin oluşturulması.
  • Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi eğitimlerinin tasarlanması ve uygulanması.
  • Veri sahiplerinden gelebilecek tüm bilgi taleplerinin olabilecek en üst seviyede yönlendirilmesi.
  • Veri sahiplerinin haklarından haberdar edildiğinden emin olmak.
  • Veri Koruma mevzuatına ilişkin gelişmeleri izlemek ve yönetim için uygulanması gerekli önlemleri hazırlamak.
  • Kişisel Veri Koruma Kurulu ile ilişkileri koordine etmek.
  • Yönetimden talep edilen diğer ilgili görevleri yerine getirmek.

Başa Dön

Özete Bak

Başa Dön

X. GÜNCELLEMELER VE REVİZYONLAR

Özet: Oyuncu bilgilerini nasıl kullandığımız hakkında sizi daha iyi bilgilendirmek amacıyla zaman içinde bu politikada değişiklikler yapacağız.


Daha Fazla Bilgi

Teknoloji, kanunlar veya bizim ticari faaliyetlerimizdeki değişiklikleri yansıtmak maksadıyla veya bizim gerekli veya uygun gördüğümüz herhangi bir başka gerekçe ile zaman zaman gizlilik politikamızı güncelleştireceğiz. Bu tür değişiklikler yaptığımızda, politikanın en üstünde yazılı olan “Son Değişiklik Tarihi”’ni değiştirecek ve Riot hizmetlerinde yayımlayacağız. Politikada veya kişisel bilgileri işleme şeklimizde önemli değişiklikler yapmamız halinde, size ayrıca bildirimde de bulunacağız. (örneğin bir değişiklik yürürlüğe girmeden önce değişikliği Riot hizmetlerinde göze çarpacak bir şekilde yayımlayacağız veya doğrudan doğruya size bir bildirim göndereceğiz).

Son ziyaretinizden bu yana bir değişiklik olup olmadığını anlamak için gizlilik politikamızı belirli aralıklarla tekrar incelemenizi öneririz. Bu, bilgilerinizin nasıl işlediğimiz de dâhil olmak üzere, sizin Riot Games ile olan ilişkinizi daha iyi anlamanızı sağlamakta yardımcı olacaktır.

Başa Dön

Özete Bak

Başa Dön

XI. BİZE ULAŞIN

League of Legends ile ilgili ya da buna benzer oyunlarla ilgili istek veya endişeleriniz için (örneğin, hesabınıza erişmekte sorun yaşamanız, faturalamayla ilgili konular, dış görünümler veya içerik mevcudiyeti, raporlama sorunları veya benzer teknik meseleler, bir uzaklaştırmayı tartışmak, bir hesabı silmek, bir oyuncuyu rapor etmek vs.), Oyuncu Destek ekibimizle temas kurmak üzere lütfen buraya tıklayınız. Ayrıca, güncel bilgiler ve sorun giderme rehberleri için buraya tıklayarak Oyuncu Destek sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bu politikayla ya da gizlilik uygulamalarımızla ilgili sorularınızı ve Kanun ve ilgili mevzuat kapsamındaki başvuru haklarınızı privacy@riotgames.com adresine yöneltebilirsiniz. Türkiye bölgesinden sorumlu olarak belirtilen ve bilgileri aşağıda belirtilen Riot Games şirketi, Riot Games Ltd.’dir.

Eğer gizlilik ya da verilerin kullanımıyla ilgili bir endişenize yeterli bir cevap alamadıysanız lütfen buraya tıklayarak ABD’de bulunan, üçüncü şahıs uyuşmazlık çözüm hizmeti sağlayıcısı ile (ücretsizdir) irtibata geçin.


YAYIMCILIK FAALİYETLERİYLE İLGİLİ OLARAK:

Kuzey Amerika’da ya da Güney Amerika’da (Brezilya) yaşıyorsanız:


Riot Games, Inc.
Attn: Legal Department
12333 West Olympic Blvd.
Los Angeles, CA 90064
United States

Güney Kore’de yaşıyorsanız:


Riot Games Korea, Ltd.
Attn: Legal Department
30th floor, Parnas Tower, 521 Teheran-ro, Gangnam-gu
Seoul, Korea

Japonya’da yaşıyorsanız:


Riot Games, LLC
Roppongi Hills Mori Tower 34F
6-10-1, Roppongi, Minato-ku,
Tokyo 106-6134
Japan

Avrupa Ekonomik Alanı ya da Brezilya dahil başka bir yerde yaşıyorsanız:


Riot Games Ltd.
Attn: Legal Department
PO Box 11989
Dublin 2
Ireland


MERCH MAĞAZASI FAALİYETLERİMİZLE İLGİLİ OLARAK:

Birleşik Devletler, Kanada, Hong Kong, Singapur, Tayvan, Avustralya ya da Yeni Zelanda’da yaşıyorsanız:


Riot Games Merchandise, Inc.
Attn: Legal Department
12333 West Olympic Blvd.
Los Angeles, CA 90064
United States

Güney Kore’de yaşıyorsanız:


Riot Games Korea, Ltd.
Attn: Legal Department
30th floor, Parnas Tower, 521 Teheran-ro, Gangnam-gu
Seoul, Korea

Avrupa Ekonomik Alanı’nda yaşıyorsanız:


Riot Games Ireland Merchandise Ltd.
Attn: Legal Department
PO Box 11989
Dublin 2
Ireland

Bu amaçla, bir hesap açarken bize verdiğiniz bilgilere dayanarak ya da hesabınız yoksa IP adresinize dayanarak yaşadığınız yeri belirliyoruz. Yaşadığınız yer değişirse ya da hesabınızı farklı bir sunucuya taşırsanız kişisel bilgilerinizden sorumlu olan Riot Games şirketi, söz konusu değişikliğin meydana geldiği tarihten itibaren yaşadığınız yeni yere ya da hesabınızın bulunduğu yere göre belirlenecektir.

Başa Dön



TRUSTe Privacy Certification